Frederiksværk Gymnasium og HF

Eleverne skal på fransk visit

Vi er så heldige at have fået penge til et udvekslingsprogram i Frankrig

Foto fra venstre: Ann-Louise 3b Kavus 2x Marius 2x Anisia 2x Luca 3b Nikoline 2b Marie 2a Ditte 3a

Frederiksværk Gymnasium og HF er blandt de heldige gymnasier som Undervisningsministeriet efter en ansøgningsrunde har udvalgt til at deltage i et nyt dansk-fransk udvekslingsprogram.  Vi har fået tildelt 30.000 kr. til et gratis 7-10 dages studieophold i Bordeaux for 9 elever, der alle har fransk som fortsættersprog. Fransklærer og uddannelsesleder Bente Rahbek rejser med eleverne. Under opholdet skal eleverne bl.a. følge undervisningen i en 3.g klasse på det franske gymnasium Lycée Nicolas Brémontier i Bordeaux. Eleverne skal indkvarteres privat hos franske familier, for derved at få det optimale udbytte af udvekslingen ikke blot sprogligt men også kulturelt og socialt. Efter skoletid vil eleverne få mulighed for at udforske Bordeaux og tilbringe tid sammen med de franske familier.

”Det bliver en enestående chance for at lære en ny kultur at kende og skabe forbindelse mellem vores gymnasium og deres i Bordeaux”, siger de danske elever Ditte og Marie. Luca tilføjer, at han glæder sig til at møde andre unge og Kavus er spændt på, om snegle er på menuen hos hans franske værtsfamilie.

Senere vil de franske elever komme på genvisit på Frederiksværk gymnasium og HF. Udvekslingen finder sted i april måned, og elever og lærere er nu, hvor alle partnerskolen er fundet, godt i gang med planlægningen og dialogen med gymnasiet i Bordeaux.

/BR

De skriver også om det i avisen

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "