Frederiksværk Gymnasium og HF

2a i Crossfit-center

Idræt-B ekskursion til crossfitcenter, fredag d. 20/4

Crossfit, som blev opfundet af en tidligere elitegymnast i USA, er siden slutningen af 1970'rne blevet mere og mere populær den vestlige verden over, som alsidig træningsform.

Som led i 2a's idrætsforløb: ”Crossfit - krop og identitet”, var klassen på aktivt besøg i Hillerøds crossfitcenter. Her fik klassen introduktion af en fagkyndig crossfitinstruktør til flere træningsredskaber samt teknikker. Teknik og træning foregik i autentiske rå rammer både ude og inde, og eleverne gav den gas med vægtstænger, sjippetove, og kettlebells, som de primære redskaber.

Seancen afsluttedes med en ”WOD” (Workout of the day), hvor elever + lærer udførte et hårdt program i små grupper med forskellige konditions- og muskeludholdende øvelser af 3 runder. Der blev uden brokkeri gået til den med høj puls og stigende mælkesyre i muskulaturen.

/SHJ

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "