Frederiksværk Gymnasium og HF

Eksamensinfo til 1.g 2024: NV og AP

 

Eksamen i Naturvidenskabelig Grundforløb (NV) er 20 min. pr. elev uden forberedelse.

Der vil være to lærere til stede i én af følgende kombinationer:

Fysik+biologi, fysik+kemi, naturgeografi+biologi eller naturgeografi+kemi.

G1 og G2 har eksamen mandag d. 28/10 og tirsdag d. 29/10. G3 og G4 har eksamen onsdag d. 30/10 og torsdag d. 31/10. Man skal kun møde på skolen til sin egen eksamen, men man skal komme i god tid (mindst 20 min. før egen eksamen, så man er fleksibel, hvis andre fra klassen bliver syge). Det bliver d. 25/10 offentliggjort hvornår din eksamenstid ligger. Oplysningerne vil ligge på forsiden af din Lectio-profil. De dage i uge 44 hvor klassen ikke har eksamen, er der almindelig undervisning.

Inden prøven har du samlet alle dine journaler i en portfolio og printet dem ud.

Du har ofte omkring 7-10 journaler. Prøven starter med, at du har udvalgt en af dine journaler på forhånd, som du herefter fremlægger over for dine eksaminatorer. Dine eksaminatorer vil være 2 af dine egne lærere.

Dine lærere vil forklare hvordan du kan strukturere din fremlæggelse og hvad du vil blive vurderet på – hvis du er i tvivl om noget, så spørg dine lærere.

Efter din fremlæggelse kan eksaminatorerne spørge ind til din fremlæggelse eller andre journaler fra din portfolio. Det er derfor vigtigt, at du har styr på alle dine journaler og ikke kun den, du har valgt at præsentere. Til sidst bliver du bedt om at forlade lokalet, hvorefter voteringen starter, hvilket betyder, at eksaminatorerne skal finde en karakter til dig. Du bliver hentet af din eksaminator og får så din karakter – alt sammen på kun 20 min.

NV-eksamen vægter 0,25 på det karakterbevis du får, når du er færdig student.

Sygdom

Da det er en eksamen gælder det, at hvis man bliver syg på dagen, skal man gå hjem og give besked på kontoret, om at man er gået hjem. Man vil skulle medbringe en lægeerklæring efter endt sygdom og derefter tilbydes man en sygeeksamen.

Hvis man bliver syg dagen før og ikke kan komme til sin eksamen SKAL man ringe til skolens kontor ml. 7:45 og 8:15 og give besked om sygdommen. Man skal, også her, medbringe en lægeerklæring efter endt sygdom og derefter tilbydes man en sygeeksamen.

DET ER IKKE TILSTRÆKKELIGT AT SKRIVE I LECTIO AT MAN ER SYG (hverken til rektor, kontoret eller lærere) MAN SKAL RINGE.

Man skal selv betale for lægeerklæring.

NV-eksamen er en stopprøve, og er derfor adgangsgivende til studieretningsklasse og fortsat STX-uddannelse

Eksamen i Almen Sprogforståelse (AP)

Praktisk:

  • Eksamen er ”skriftlig” på skolen (se lokale i Lectio)
  • Alle elever skal møde senest 8:45 – 15 minutter før prøvestart
  • Prøven strækker sig over 2 moduler: starttid kl. 9 og sluttid kl. 10.30 – elever med ekstra tid slutter kl. 11.00. I har fri resten af dagen
  • Alle skal blive siddende til kl. 10.30 - også selvom man er færdig før tid. Man pakker sine ting sammen og forlader lokalet i stilhed, da der eventuelt sidder elever med ekstra tid
  • Elever med ekstra tid kan vælge at forlade lokalet kl. 10.30 eller kl. 11.00 – men ikke derimellem.
  • Alle elever afleverer deres telefoner inden prøven starter.
  • Der vil være en af jeres lærere (ved lærersygdom en anden AP-lærer) til stede under hele prøven, samt en gangvagt.
  • Hvis du er i tvivl om hvad pensum er, så skal du spørge dine lærere
  • Til eksamen skal du blot medbringe blyant og viskelæder + evt. vand. Der vil være et ur i lokalet


 

Prøvens indhold (fire dele):

  1. Morfologidelen: Analyse af samme sætninger som i syntaksdelen, men her bestemmes hvert ords ordklasse. Derudover to andre opgaver indenfor morfologi)
  2. Syntaksdelen: Syntaktisk analyse af to sætninger (Både sætningernes syntaks, derefter hvilket led ledsætningen er i helsætningen og til slut en syntaktisk analyse i hoved- og ledsætninger)
  3. Danskdelen: Her prøves eleverne i pragmatik: sprog som praksis
  4. Latindelen: Der er 5 overordnede opgaver: 1. sætningsanalyse samt oversættelse af sætninger fra latin til dansk. 2. Indsætte de rigtige kasusendelser i de latinske sætninger. 3. Oversæt et par sætninger fra dansk til latin. 4. Verbernes bøjning, hvor man skal indsætte den rigtige personendelse. 5. Sprogvurdering.
  • Syntaks- og morfologidelen samt danskdelen foregår på papir uden hjælpemidler (udover skemaer over begreber). Prøven er sat til 60 minutter
     
  • Latindelen foregår også på papir uden hjælpemidler (udover bøjningsskemaer, der vil ligge til eleverne i prøvelokalet). Prøven er sat til 30 minutter
    (elever med forlænget tid har 2 timer i alt til at løse begge dele)
     
  • Alle opgaverne ligger på bordet ved prøvens start, og I løser dem i den rækkefølge, I selv ønsker, men det er anbefalet at starte med de to morfologiopgaver, så opgaven med sætningerne, der skal laves morfologisk og derefter syntaktisk analyse af, derefter danskdelen, og til sidst latin. Det er også anbefalet, at man ”gemmer” en halv time til latindelen. Der vil være et ur i lokalet, men tag gerne eget ur på
     

Sygdom

Da det er en eksamen, gælder det, at hvis man bliver syg på dagen, skal man gå hjem og give besked på kontoret, om at man er gået hjem. Man vil skulle medbringe en lægeerklæring efter endt sygdom og derefter tilbydes man en sygeeksamen.

Hvis man bliver syg dagen før og ikke kan komme til sin eksamen SKAL man ringe til skolens kontor ml. 7:45 og 8:15 og give besked om sygdommen. Man skal, også her, medbringe en lægeerklæring efter endt sygdom og derefter tilbydes man en sygeeksamen.

DET ER IKKE TILSTRÆKKELIGT AT SKRIVE I LECTIO AT MAN ER SYG (hverken til rektor, kontoret eller lærere) MAN SKAL RINGE.

Man skal selv betale for lægeerklæring.

AP-eksamen er en stopprøve, og er derfor adgangsgivende til studieretningsklasse og fortsat STX-uddannelse

Elevernes egne ord

"Jeg synes, det er rigtigt fedt at være elev på FVGH. Der er plads til alle og mulighederne for udvikling er uendelige."

"Det er en hyggelig og spændende oplevelse at være elev på FVGH. Jeg har lært meget siden jeg startede og føler jeg kan komme langt her."

"Jeg er super glad for at gå på FVGH, fordi der er en masse elevaktiviteter som man kan deltage i, og man får mange nye venskaber."

"FVGH er et rigtigt socialt sted med en masse skønne mennesker. Der er et kæmpe sammenhold blandt alle."

"At være HF-elev på FVGH er spændende og udfordrende med mange muligheder for personlig og faglig udvikling"

"FVGH er et mindre gymnasium og derfor kender man hurtigt stedet og menneskerne"

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."