Frederiksværk Gymnasium og HF

Kinesiske Områdestudier

Har du lyst til at få indgående kendskab til Kinas historie, kultur, politik og økonomi? Så er kinesiske områdestudier måske noget for dig! På FVGH kan du vælge kinesisk områdestudium på c-niveau. Du vil her få kendskab til det moderne Kina, som en afgørende aktør i den globale verdensorden.

I Kinesiske Områdestudier vil du arbejde med de begreber, teorier og metoder, du allerede har lært i Gymnasiet eller på HF, da faget er bygget op omkring fagligheder fra flere forskellige fakulteter og fag. Faget er derfor både samfundsfaglig og humanistisk. De forskellige undervisnings- og , projektforløb kan derfor indeholde historiske, politiske, sociologiske, kulturelle, sproglige og geografiske forhold og discipliner.

Den forbudte by i Beijing

Vi vil samarbejde meget med de kinesiske elever, der kommer på besøg i august og der vil være mindst én ekskursion i løbet af året.

Den kinesiske mur

Kinesisk områdestudium er et aktualitetsfag, hvor vi har fingeren på pulsen i forhold til udviklingen i Kina, men samtidig får du også lov til at eksperimentere med f.eks kalligrafi, tai chi og samarbejde, snakke med og deltage i forskellige aktiviteter med de kinesiske elever, der hvert efterår kommer på besøg på FVGH, så du kommer ind under huden på den traditionelle kinesiske kultur.

Elevernes egne ord

"Jeg har valgt at være med i elevrådet, fordi jeg synes det er spændende. Jeg vil gerne vil have medindflydelse på, hvordan tingene på FVGH er, da det er en stor del af min dagligdag."

Om sit arbejde i elevrådet

"Jeg mener at elevrådet er med til at trække skolen i den rigtige retning"

Om sit arbejde i elevrådet

" FVGH giver dig en masse rum til at være dig selv, til udvikling og en ny start "

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Elevrådet giver en medindflydelse, hvilket er uvurderligt for elevernes sammenhold"

Om sit arbejde i elevrådet

"Her er lærerne altid glade og klar til at snakke"

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har vi et godt socialt fællesskab og samvær, hvor alle kan komme og sige hvad de tænker og føler"

"Den gode balance mellem faglighed og kultur er med til at skabe og vedligeholde Frederiksværk Gymnasium og HF. "

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."