Frederiksværk Gymnasium og HF

Latin

I faget latin vil du stifte bekendtskab med et sprog, som ganske vist ikke tales mere, men som vil være dig glosemæssigt til hjælp i engelsk og fransk og til hjælp i tysk med hensyn til grammatik. Latin bruges som fagsprog inden for sundhedsområdet.

 Du vil komme til at læse de 2000 år gamle tekster, som romerne har skrevet. Du vil få indblik i, hvordan romernes liv og levned har været. Lysbilleder fra Pompeji (romersk by begravet ved Vesuvs udbrud i 79 e.Kr.) viser, hvordan romerne boede, hvad de spiste, ja selv indbyggerne vil du kunne se billeder af ganske vist i form af gipsafstøbninger af de omkomne.

Elevernes egne ord

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "

"Det bedste ved FVGH er det sociale. Alle er åbne og imødekommende, så det er nemt at få nye venner. Da gymnasiet ikke er så stort, lærer man hurtigt andre at kende på tværs af årgange og klasser."

"På FVGH er der plads til alle og sammenholdet er utroligt godt. Man føler sig aldrig udenfor."

"Her er sammenholdet i top - og der er plads til alle"

"Med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter"

Om valget af FVGH