Frederiksværk Gymnasium og HF

Spansk

på Frederiksværk Gymnasium og HF

2z på studietur til Granada
Tapas-fabrikation

Vi bor i en stadig mere international verden, og derfor er det vigtigt at kunne kommunikere med mennesker fra andre kulturer. Spansk er et af verdens største sprog og er modersmål for over 400 millioner mennesker. Det er hovedsproget i de fleste lande i Mellem- og Sydamerika, og et voksende sprog i USA, hvor hispanics får stadig større indflydelse.  Faget giver viden om nogle af de vigtige samfundsmæssige og kulturelle forhold i den spansktalende verden.

Med en rimelig indsats vil du efter tre års sprogundervisning kunne så meget spansk, at du vil kunne begå dig på rejser og ophold i den spansktalende verden. Spansk er relevant på flere videregående uddannelser og ved arbejde i internationale sammenhænge.

Udover den almindelige undervisning i faget tilbyder vi blandt andet følgende muligheder for at opleve spansk kultur og sprog:

Der danses salsa!
  • Madlavning og dans i 1.g - vi har f.eks. danset salsa med instruktion af en cubaner.
  • I 2.g er det muligt at klassens studietur går til Spanien. Vi har senest været i Granada og Barcelona.
  • I 2.g starter vi desuden brevveksling med jævnaldrende spanske elever.
  • I 3.g tilbyder vi en studietur til Spanien for spansk-holdet. I de senere år har vi besøgt vores venskabsgymnasium, Instituto Avenida de los Toreros i Madrid.
  • Udveksling med vores venskabsgymnasium. Vi modtager besøg af en gruppe elever fra Instituto Avenida de los Toreros i april og giver 3. g´ere mulighed for at bo hos spanske familier i forlængelse af studieturen i september.
    Rir Honoré

Desuden støtter vi gerne individuelle projekter, som f.eks. kan være deltagelse i Ruta Quetzal, hjælp til at finde pennevenner gennem www.interpals.net, eller hjælp til at finde gode sprogskoler eller work-camps, hvor du kan få brugt dit sprog til at tale med unge fra hele Europa.

Spansklærer-teamet på Frederiksværk Gymnasium og HF har mange års erfaring med at undervise og med at rejse, studere og bo i Spanien eller Latin Amerika.

Anne Marie Honoré (Rie)

var egentlig på vej til Sydamerika, men forelskede sig i Spanien under et 3 måneders sprogskoleophold i Salamanca i 1980 og er derfor vendt tilbage til forskellige steder i landet mange, mange gange. Hun har undervist i spansk i gymnasiet siden 1994, og før det på handelsskole og aftenskole.

Maj

Maj Ferriz Thorsø

forelskede sig i Spanien og det spanske sprog på en udvekslingsrejse i 3g og blev senere hen spansk gift. Har boet 7 år i Spanien og benytter enhver lejlighed til at rejse sydpå og besøge familie og venner. Elsker at danse flamenco! Har undervist i gymnasiet siden 2007.

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Læs her om spanskelevernes studietur til Granada i 2018

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "