Frederiksværk Gymnasium og HF

Frivilligt arbejde

Projekt Frivillig begyndte 1. februar 2010 som et led i regeringens Kvalitetsreform. Initiativet skal fremme en frivillighedskultur, hvor det bliver naturligt, at man ud over sin uddannelse og job involverer sig aktivt i det danske samfund.

 Det nye ved Projekt Frivillig - i forhold til andre typer frivilligt arbejde - er, at eleven får et bevis for sin indsats - et Frivilligbevis. Frivilligbeviset kan vedlægges eksamenspapirerne. Læs mere her.

Pernille Højte

Pernille Højte er kontaktperson for Projekt Frivillig på Frederiksværk Gymnasium og HF. I er velkomne til at henvende jer, hvis I har brug for flere informationer eller inspiration til at komme i gang.


Den 7. april, 2015 besøgte Projekt Frivillig gymnasiet. 

Der blev oprettet en Amnesty International-gruppe, og der var frivillige til "Musik i Lejet" og et par andre foreninger. Læs mere om Projekt Frivillig.

Frivillige til Amnesty International

                                                                                  Næste besøg fra Projekt Frivillig sker den 22. november 2016.

Elevernes egne ord

"Det har et godt ry, og så var det det, der lå tættest. Og med gymnasiet har du så mange muligheder bagefter."

Om valget af FVGH

"Det bedste er helt klart sammenholdet og vennerne, og stemningen også - og der er god undervisning og gode mennesker på FVGH."

"Jeg valgte det, jeg godt ville og det, der vil gavne min fremtid."

Om valget af FVGH

"Klassen kom hurtigt ind på hinanden. Vi er gode til at snakke på tværs af klasser."

Om skolestarten

"Jeg har fået mange nye venner."

"Jeg er rigtig glad for det valg, jeg har truffet."

"Før glædede jeg mig bare til at komme ned i varmen. Nu er jeg blevet nysgerrig."

Under AT-arbejde før studierejse til Korsika

"Et af de bedste tidspunkter på året er, når vi laver musical! Der er en fantastisk stemning, man får lov til at lave det, man synes er fedt, og man lærer en masse nye skønne mennesker at kende. "

"Gymnasiet har givet mig en rig mulighed for at udvikle mine faglige evner, og hjulpet mig med at finde min identitet. "

"I 3 år var jeg omgivet af nogle fantastisk dygtige mennesker, der brænder for det, de laver, og som vil deres elever det allerbedste! I "

Vibeke blev student i 2010