Frederiksværk Gymnasium og HF

Klima - hvad kan vi selv gøre?

Lokalt klimatopmøde i Gjethuset

Borgmester Steffen Jensen roste elevernes engagement i klimaet

Frederiksværk Gymnasium var indbudt deltager i det lokale klimatopmøde: "Klima - hvad kan vi selv gøre?" i Gjethuset d. 1. april arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening Halsnæs. 
Her bidrog naturgeografielever fra 1a og 1y med at oplyse interesserede om diverse klimarelaterede problemstillinger samt deres bud på løsninger fra en bod, hvor plancher, grafer, rekvisitter (fx. blåbær fra Marokko og vindruer fra Indien) samt til formålet udarbejdede interviewspørgsmål, blev flittigt anvendt i diskussionerne.


Eleverne fik bl.a. en diskussion i boden med borgmester Steffen Jensen, som udtrykte stor begejstring for elevernes deltagelse og engagement. Generelt nød eleverne stor anerkendelse fra de besøgende samt de forskellige interesseorganisationer. Som et led i efterfølgende evaluering på gymnasiet, har eleverne arbejdet med interviewene/interviewspørgsmålene. Det kan i den forbindelse nævnes, at der blandt interviewpersonerne i alderen14-77 år og alle fra Halsnæsområdet er en stor interesse, men også holdninger til klimaproblemstillingerne, fx nævner en ung mand på 19 år, at det var naturgeografiundervisningen i gymnasiet, der gjorde, at han er blevet vegetar!
Eleverne selv har udrykt, at de synes, at forløbet har været meget spændende, hvor kombinationen af teori, udarbejdelse af bl.a. plancher og interview samt møde borgere i Gjethuset gik op i en højere enhed.   

/NHD

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."