Frederiksværk Gymnasium og HF

Antik ”True Crime”-sag som podcast

Er du vild med ’Mørkeland’ - så lyt med her!

KLIK HER - og lyt!

Mathilde, Marie, Christina og Tijana fra 3x undersøger (og afslører) den egentligt skyldige i en antik ’True Crime’ case: Drabet på Erathostenes. På et tidspunkt omkring 403-380 før vor tidsregning, griber Eufiletos forføreren Erathostenes i seng med sin hustru. Ifølge den daværende lov (Drakons drabslov) i det demokratiske Athen, har Eufiletos således lov til at slå forføreren ihjel – hvis han da har vidner derpå. Podcasten vil afsløre om det hele i virkeligheden er planlagt af en snedig og beregnende morder, som udnytter sine borgerrettigheder og sin taleskriver Lysias´ eminente, retoriske evner til at fordreje hovedet på borgerne. Klassen har, som led i deres retorikforløb, haft fokus på, hvordan den enkelte borger har kunnet/skulle forsvare sig selv i offentligheden, og hvordan vi i dag kan bruge nye medier og formater til at opnå lignende resultater.

/MK

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "