Frederiksværk Gymnasium og HF

Kinesiske Områdestudier

Har du lyst til at få indgående kendskab til Kinas historie, kultur, politik og økonomi? Så er kinesiske områdestudier måske noget for dig! På FVGH kan du vælge kinesisk områdestudium på c-niveau. Du vil her få kendskab til det moderne Kina, som en afgørende aktør i den globale verdensorden.

I Kinesiske Områdestudier vil du arbejde med de begreber, teorier og metoder, du allerede har lært i Gymnasiet eller på HF, da faget er bygget op omkring fagligheder fra flere forskellige fakulteter og fag. Faget er derfor både samfundsfaglig og humanistisk. De forskellige undervisnings- og , projektforløb kan derfor indeholde historiske, politiske, sociologiske, kulturelle, sproglige og geografiske forhold og discipliner.

Den forbudte by i Beijing

Vi vil samarbejde meget med de kinesiske elever, der kommer på besøg i august og der vil være mindst én ekskursion i løbet af året.

Den kinesiske mur

Kinesisk områdestudium er et aktualitetsfag, hvor vi har fingeren på pulsen i forhold til udviklingen i Kina, men samtidig får du også lov til at eksperimentere med f.eks kalligrafi, tai chi og samarbejde, snakke med og deltage i forskellige aktiviteter med de kinesiske elever, der hvert efterår kommer på besøg på FVGH, så du kommer ind under huden på den traditionelle kinesiske kultur.

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "