Frederiksværk Gymnasium og HF

Bente Rahbek siger farvel til FVGH

”Knap-så-Rahbek” – ”Fraværsdamen” – ”Fraværs-Bente” – kært barn har mange navne og vi kommer til at savne hende!

Bente Rahbek har været ansat på FVGH siden 1993 – i første omgang var hun ”løst ansat” i fransk og idræt og i 1995 tilføjede hun psykologi til sin fagrække og siden hen blev hun uddannelsesleder med ansvar for bl.a. brobygning og fraværssamtaler. ”De første år var hektiske”, husker Bente tilbage; ”jeg arbejdede både her og på aftenskolen samt VUC Helsinge – somme tider tog jeg hjemmefra kl. 6 om morgenen og var først hjemme igen kl. 23. Samtidig læste jeg psykologi på Ålborg Universitet. Og jeg havde på det tidspunkt to små børn!”

Bente understreger, at hun føler sig privilegeret ved at kunne sige, at hun hver dag har glædet sig til at tage på arbejde. Selvfølgelig har der været udfordringer, men hun har altid elsket samværet med kollegaer og elever. Der har altid hersket en vis respekt omkring ”Fraværs-Bente” – når eleverne blev kaldt ind til en ”kammeratlig samtale”, blev deres håndflader svedige. Men Bente har altid mødt dem med empati og lyttet til deres situation. ”Mange af dem havde brug for et kærligt spark bagi og en snak om, hvad de vil med deres uddannelse” fortæller Bente. Ofte gik eleverne lettede ud fra hendes kontor, da der altid kunne findes en løsning. Bente husker en elev, hun havde sendt på ”særlige vilkår” og som kaldte hende op på scenen og gav hende en stor buket blomster ved afslutningsfesten, som tak for det kærlige spark, hun havde givet ham.

Bente har masser af energi og lyden af hendes hastige skridt og gode humør vil vi komme til at savne her på FVGH. Til gengæld får hendes mand og børn glæde af hendes selskab. Bente og hendes mand har planer om at rejse en masse og nyde livet.

Alle gode ønsker for dig, Bente!
/LG

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."