Frederiksværk Gymnasium og HF

Biotekmesterskaberne

Spændende dag for kemiholdet fra 2x

Hamza og Daniel konkurrerer om, hvem der er det mest aktive enzym - Hamza vandt!

Kemiholdet fra 2x var d.23. januar en tur i Kalundborg for at overvære biotekmesterskaberne, og blive præsenteret for biotek-diplomingeniørstudiet og de mange bioteknologiske/kemiske virksomheder i området. Elever fra hele landet præsenterede deres projekter for et dommerpanel. Projekterne kunne f.eks. være indenfor enzymer, kemisk syntese, vandbehandling mm. Alle projekter skulle have en positiv vinkel i forhold til et eller flere af FN´s verdensmål. I messehallen præsenterede de forskellige virksomheder i området sig også, og uddannelsen til diplom-ingeniør i bioteknologi var repræsenteret.

På billedet ses Hamza og Daniel konkurrere om, hvem der er det mest aktive enzym. Den konkurrence vandt Hamza!

Elever fra Fredericia Gymnasium vandt konkurrencen med et projekt om rensning af vand for specifikke bakterier ved hjælp af virus.

Vi tog hjem med en klar fornemmelse af at Kalundborgområdet, og biotekvirksomhederne i området, er en rigtig god mulighed hvis man vil videreuddanne sig indenfor biotek. Her er alle muligheder for projekter i samarbejde med virksomhederne, studenterjobs i virksomhederne og god opbakning fra kommunen i forhold til kollegiemulighed og studenterliv i det hele taget.

Vi fik også set forskellige tilgange til at præsentere et stort naturvidenskabeligt projekt på kort tid. En disciplin der kan blive meget relevant i forhold til præsentation af SRO og SRP ved den mundtlige eksamen.

/TJ

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "