Frederiksværk Gymnasium og HF

Walk and talk i skoven

Alle de nye elever på skovtur i Asserbo

Traditionen tro, tog alle FVGH’s nye elever fredag på en ”walk-and-talk” tur i skoven omkring Asserbo Slotsruin, hvor de netop gik ca. 5 kilometer og talte sammen undervejs. Hver 1g og 1 HF-klasse blev kastet ud i teambuilding-øvelser af forskellig art. Samtidigt blev klasserne udfordret af forskellige poster undervejs. Formålet er at ryste de nye elever sammen så de hurtigt lærer hinanden at kende.

Øvelserne er sjove og giver anledning til mange grin, når man for eksempel skal vikle hinanden ud af noget snor, huske navnene på alle de nye klassekammerater eller skal lave en menneskelig, funktionel maskine. Lige så vigtigt er det dog, at øvelserne kræver god hukommelse og konstruktivt samarbejde. Lærerne stod klar på posterne og gav point. Sejren gik til klassen G2, der fik scoret flest points i øvelserne. Der var også en konkurrence i at lave klassens trofæ; en kreation lavet af 7 ting, fundet i skoven. Her vandt 1.p for deres meget flotte trofæ. Til gengæld var det G3 som havde lavet den bedste slagsang – de gav den gas på melodien ”Det’ hammer-hammer-fedt” og fik det til at rime på ”vi kan bar’ det shit”.

Alle gik til opgaverne med kreativitet og godt humør. Til slut samledes alle klasser ved slotsruinen og spiste medbragt frokost.

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "