Frederiksværk Gymnasium og HF

Samarbejdet med Kina fortsætter

Seminar med spændende taler i anledning af at præsident Mr. Gong Baoli fra TCC besøgte FVGH

Gymnasiets samarbejde med Kina går tilbage til 2001. Vi har et tæt samarbejde med den kinesiske skole, Tianjin College of Commerce (TCC), som indeholder tre elementer: Gennem 18 år har vi sendt 2.g’ere på studietur til Kina. Vi har et velfungerende udvekslingsprogram Assistant Teachers, som giver nyudklækkede studenter mulighed for at undervise i Kina og lære om kultur og sprog og endelig Summer School her i DK for kinesiske studerende.   

Seminaret i dag startede med en fin velkomst ved Helle Vibeke Lunderød, formand for bestyrelsen på Frederiksværk Gymnasium og 2. Viceborgmester i Halsnæs Kommune. Derefter fik vores æresgæst Mr. Gong Baoli, President of Tianjin College of Commerce (TCC) ordet. Han takkede for vores værdifulde venskab ”Selvom vi er langt væk fra hinanden, føles det altid som om vi er nær”, sagde han.

Derefter var der mange interessante taler ved bl.a. Kim Dam-Johansen, Professor og institutdirektør på DTU: ”Experience with Sino-Danish Co-operation in Education, Research and Innovation.” Derefter Malou Lunderød, MF, leder af det politiske sekretariat Albertslund Kommune og tidligere student fra Frederiksværk Gymnasium. Grith Hougaard- Andersen, Senior QA professional, Novo Nordisk. Flemming Enevold fortalte om udveksling af scenekunst og inviterede  Mr. Gong Baoli på rundvisning i Det Kongelige Teater og se en time med den Kgl. Ballet, som Linda Hindberg underviser. Til sidst talte gymnasiets egen Bent Fischer-Nielsen, som også er ansat i Undervisningsministeriet.  

Efter frokost blev kontrakten for samarbejdet mellem FVGH og TCC underskrevet på rektor Johnny Simonsens kontor, så vi i fremtiden kan fortsætte dette værdifulde samarbejde til stor glæde for både deres og vores elever og lærere.  

/LG

Frederiksborg Amts Avis var med og skrev denne artikel

Halsnæs Avis bragte denne artikel

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."