Frederiksværk Gymnasium og HF

Kreative dage

De 1.g-elever, der ikke er med på skitur, har et spændende skema med kreative dage denne uge

Kreativ dag 1: Billedkunst med LA

Abubakar og Jonathan fra 1a, Jomard, Lui og Mathilde fra 1.x og Lisbeth eksperimenterede i dag på den kreative dag med at omsætte deres nærbilleder fra skoven ved gymnasiet til figurative og abstrakte motiver i stort format. De fem har aldrig haft billedkunst, men fik skabt meget smukke værker i løbet af dagen!

Kreativ dag 2: Filmdag

Efter et crash-kursus i Raskins-kortfilmsregler producerede 5 elever fra 1.g – Jomard, Abu, Mathilde, Lui og Jonathan – tirsdag et (næsten) socialrealistisk drama om en mand, der bliver fyret fra sit arbejde og overfalder en butiksejer for at skaffe sig penge – men butiksejeren er ikke sådan at slå ud!

Kreativ dag 3: Beøg på Ragnarock i Roskilde - museet for rockmusik

Skrevet af Ingrid Danner 1y, Emmelie Madsen 1z og Katrine Petersen 1y
På Ragnarock er der mange kunstnernavne og -stemmer at forholde sig til, men man undgår ikke Gasolin! Gasolin var et dansk rockband som oprindeligt kommer fra Christianshavn (1969). De har skrevet sange på både dansk og engelsk. En af deres helt store numre er “Rabalderstræde”. Bandet gik desværre i opløsning i 1978. Selvom det er længe siden og forsangeren Kim Larsen idag er død, er bandet stadig elsket. Selv unge holder meget af hans musik. Vi hørte deres musik og så på Gasolins mange sjove motiver på deres pladecovers. Fx et med en fedtmule og Tintin inspireret figur.
Vi lærte at rockmusik er en genre indenfor rytmisk musik, som har rødder i blues og 1950’ernes rock’n’roll. Rock er oftest skrevet i 4/4 taktart og et rockband består oftest af et sæt trommer, elguitar, elbas og en eller flere forsangere.

I et hjørne er der noget om danskhed og vi kiggede på en mannequin pakket ind i Dannebrog. Det forstår vi som et symbol på at mange er så optaget af vores nationalisme, at vi glemmer at se verden omkring os.
Lyset var sjovt at lege med. Man kunne lave alverdens mønstre på en tegneplade. Der var også nogle figurer man kunne dreje på, så skærmen skiftede lys og farve.  

Ragnarock

Skrevet af Fabian, Laura, Rune, Sara og Viktor 1.y

Vi har i dag været på rockmuseet Ragnarock i Roskilde. For tiden er her en Gasolin-udstilling, til hyldest for den afdøde Kim Larsen. Her var en masse forskellige aktiviteter, blandt andet dans, leg med lys og kæmpe pladespiller. Der var mange stationer, hvor man kunne høre et musikstykke eller fortællinger om musikgenre. Vi hørte blandt andet om ungdomsoprør gennem punkmusikken. De andre emner, man kunne høre om, var blandt andet seksualitet i musik og danskhed i musik. Der var også en “sing-a-long” station, hvor man kunne synge med på et Gasolin-nummer. Ud over udstillingen var det også en café og en butik, hvor man kunne købe bøger, tøj og andre ting med et musikalsk tema.

Det var en supergod dag!

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "