Frederiksværk Gymnasium og HF

Løbehjulspedellen takker af

Niels Hansen går på pension efter 38 år som pedel på Frederiksværk Gymnasium & HF

Niels Hansen på sit hjemmebyggede løbehjul. Vores nye pedel Kim står i baggrunden.

Med et stort smil viser Niels sit hjemmebyggede løbehjul med både ringeklokke og cykelkurv frem. Hver eftermiddag suser han afsted gennem gangene på det, når han låser skolen af. ”Det er bygget af en gammel stol, der var gået i stykker og et hjul fra en barnecykel, som jeg fandt på genbrugspladsen”, fortæller Niels.

Løbehjulet er ikke det eneste, Niels har lavet. Han har kreeret adskillige opfindelser gennem et langt arbejdsliv – blandt andet scenen i kantinen samt ophæng til lamper, stativer, hylder, knager osv osv. ”Jeg smider aldrig noget ud!” siger han. Derfor er kælderen da også fuld af spændende ting og sager, som Semi og vores nye pedel Kim nu skal overtage.

Niels ser tilbage på rigtig mange gode arbejdsdage - men der har også nogle mindre sjove oplevelser. Som for eksempel dengang der var brand på skolen (1993), fordi der gik ild i makulerede papirer, som antændte 52 plastikkasser ved kantinen og da ventilationen var tændt, bredte røgen sig helt op til 201. ”Jeg husker, jeg kravlede op på en stige og brandvæsenet sagde, at jeg måtte slå ruden ind.” siger Niels.

Der var også dengang vi havde flagermus i hallen, de kom ind af sprosserne. Niels lavede nogle kæmpe net til at fange dem i, men en dag var der så mange, at de dækkede det meste af loftet nede i hallen. Da måtte vi have assistance til at fjerne dem. Det værste var nok stormen Bodil i december 2013, som ødelagde bygninger og inventar for mange penge. ”Det var forfærdeligt” husker Niels.

”Jeg kommer til at savne dette her sted. Jeg har aldrig været ked af at skulle på arbejde”, siger han. Niels gik ud af 7. klasse og i lære som VVS. Siden 1981 har han arbejdet på FVGH – han var med helt fra begyndelsen. Nu er han 72 år og glæder sig til at sejle rundt på Arresø i sin ny-istandsatte båd, som han kalder Sø-S.

Vi ønsker Niels Hansen rigtig god vind!

/LG

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "