Frederiksværk Gymnasium og HF

Ny rektor på gymnasiet har landet 'drømmejobbet'

Pressemeddelelse

Frederiksværk Gymnasium og HF har netop ansat Peter Brink Thomsen som ny rektor - en stilling han overtager efter Johnny Simonsen som har valgt at gå på pension.

Peter Brink Thomsen kommer fra et job som uddannelsesleder på Køge Gymnasium, hvor han har stået i spidsen for etablering af en række internationale partnerskaber, hvor eleverne får lejlighed til at opleve andre kulturer og deres sprog i autentisk sammenhæng. Dermed kommer den nye rektor med mange års ledelseserfaring i bagagen og i øvrigt en faglighed i engelsk og offentlig forvaltning. Peter Brink Thomsen er bosat med sin familie i Frederikssund og har gennem mange besøg i Halsnæs, herunder som bruger af Gjethuset, skabt sig et godt kendskab til kommunen og området. Ifølge ham selv har han her landet 'drømmejobbet';

“At skulle stå i spidsen for en skole med så central placering i lokalsamfundet og med så stærke værdier omkring faglighed, rummelighed, kreativitet og globalt udsyn er for mig et drømmejob. Jeg glæder mig meget til at møde elever og personale og i tæt samarbejde bygge videre på alt det positive der er skabt i løbet af skolens første 40 år. I mine øjne skaber skolens størrelse optimale betingelser for at undervisningen kan gennemføres og udvikles i tæt dialog mellem lærere, elever og ledelse - alle synes at kende hinanden, og man bekymrer sig om hinandens ve og vel - det skaber en tryg stemning og dermed et godt udgangspunkt for at læringen kan trives - det vil jeg rigtig gerne være en del af".

Formanden for bestyrelsen i Frederiksværk Gymnasium og HF, Helle Vibeke Lunderød hilser den nye rektor velkommen og ser frem til, at han tager fat på arbejdet.

”Peter var en del af et stærkt ansøgerfelt til stillingen som rektor. Vi ser ham som et godt og stærkt match for skolen, vores elever og lærere. Vi er sikre på, at han vil passe godt ind, og bidrage til fortællingen om Frederiksværk Gymnasium og HF på en ny og spændende måde. Hans store erfaring med at skabe internationale partnerskaber kan tilføre vores internationale program nye og spændende perspektiver.”

Peter Brink Thomsen tiltræder stillingen som rektor på Frederiksværk Gymnasium og HF den 1. januar 2020.

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."