Frederiksværk Gymnasium og HF

2a på Genbrugsstationen

Besøgte "De gode ting"

2a naturgeografi B var fredag den 4. november med Niels og Christel til genbrugsstationen i Frederiksværk. Vi trodsede efterårsvejret og iklædte os gule veste og fik en super rundvisning af Abia Reindorf og Tanja Bendtsen. Holdet arbejder med plastikforurening i verdenshavene og hvorfor ikke starte i vores egen baghave?  

På genbrugsstationen fik vi at vide, at det er nemt at brænde plastik af, men nye regler på EU-niveau har sat skub i mange former for genanvendelse af plastik. Plastik er jo lavet af råolie og bidrager ved afbrænding til CO2 udledning.    

Genbrugsstationen har fem forskellige sorteringscontainere for plastik, blød og hård plastik, bildæk, hård PVC samt plastikmøbler. Dele af plastikken laves om til granulat og videresendes til Frederikssund og indgår i Vestforbrændingens genanvendelsesaktiviteter. Bildæk bliver blandt andet sendt til produktion af bløde fliser.  

Udover plastik lærte vi også at mineraluld i dag bliver sendt fra Frederiksværk til Leca- Danmark og bruges i Leca-produkter. Den sidste nye sorteringscontainer er mursten, som bliver renset og direkte genbrugt som mursten.   

Vi sluttede besøget med at få en kop kakao og blive vist rundt i butikken for ”de gode ting”, fra hvilken eleverne og læreren kunne gå hjem med en lille gave.   

/NHD & CVR 

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."