Frederiksværk Gymnasium og HF

2y til foredrag om cellers saltbalance

Aftenundervisning

2y var tirsdag aften samlet på skolen til et online foredrag fra Århus Universitet. Det var forsker og lektor i molekylær biolog Hanne Poulsen, som fortalte om saltbalancen i vores krop, herunder natrium-kalium pumpen. Denne pumpe er en helt central funktion for menneskekroppen. 25 % af den energi vi indtager bruges direkte på at få natrium-kaliumpumpen til at virke.  
Begejstringen var stor blandt eleverne, specielt da vores skole blev nævnt som deltagere i introduktionen til aftens foredrag (se de jublende elever på billederne).
Senere blev stemningen mere alvorlig, da der også blev refereret til den nyeste om forskning omkring sygdomme, der medfører fejl i disse kanaler. Der er desværre lang vej til mål, da der fortsat er meget viden vi mangler om membranproteiner som natrium-kaliumpumpen.  

Det var en hyggelig aften, hvor der også var god mulighed for at se hvad en karriere inden for biologi eller kemi kan føre til.
/ST

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"

"FVGH er en dejlig skole med god stemning, høj faglighed og masser af søde mennesker"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"