Frederiksværk Gymnasium og HF

Amanda er udvalgt til forskning i Grønland

2.g-elev på FVGH kom gennem nåleøjet og skal to uger til Grønland i sommerferien

Undervisningsministeriet inviterer fem naturvidenskabeligt interesserede gymnasieelever fra Danmark til Grønland i to uger på 'Sommerskole' for at studere landets klima og klimaforandringer.

Amanda Emilie Christensen som går i 2.y på naturvidenskabelig studieretning på FVGH, blev én af de fem!

”Jeg skulle skrive en ansøgning om, hvorfor jeg gerne vil afsted. I den skrev jeg, at jeg vildt gerne vil opleve Grønland i selskab med forskere, som virkelig kender til landet og naturen. Desuden er jeg dybt fascineret af det naturvidenskabelige perspektiv og jeg glæder mig helt vildt til at arbejde sammen med andre, som har det ligesom mig.” Ansøgningen blev godkendt, men før hun blev endeligt udvalgt, skulle hun til samtale med projektlederne. Læs mere på ministeriets hjemmeside her.

For at komme i betragtning, skulle Amanda vedlægge en udtalelse fra tre af sine lærere, som skulle dokumentere, at hun er seriøs omkring sit skolearbejde. Og dét er hun. Biologilærer Stine Handesten, foreslog i første omgang Amanda at søge projektet, og hun er rigtigt glad og stolt på Amandas vegne.

Amanda fortæller, at hun har en stærk interesse for naturvidenskab; ” Jo mere man ved, jo mere finder man ud af, man ikke ved.” siger hun.

På Kangerlussuaq Science Field School (KSFS), som det hedder, arbejder eleverne sammen med forskere. KSFS har base i Kangerlussuaq og dagligt tager man på ture for at besøge ”real scientists”. Forskerne undersøger eksempelvis hvor meget Indlandsisen smelter, hvad der sker med permafrosten og hvordan klimaforandringerne påvirker planter og dyr. 

Amandas fremtidsdrømme kredser da også omkring biologien og hun overvejer om hun skal læse biologi eller medicin på universitetet. Denne tur til Grønland giver hende i hvert fald en mulighed for at prøve biologiforskningen af, så hun bliver bedre forberedt på at vælge uddannelse efter studentereksamen.

Vi ønsker Amanda en rigtig god tur til Grønland og glæder os til at modtage billeder og beretninger deroppe fra.

/LG

Biologilærer Stine Handesten og Amanda

Sommerskole i Grønland

Børne- og Undervisningsministeriet tilbyder fem 2.g-elever fra en naturvidenskabelig studieretning på de tre-årige gymnasiale uddannelser at deltage på sommerskole i Grønland. Sommerskolen kaldes Joint Science in Education Project. JSEP er et internationalt samarbejde mellem Grønland, USA og Danmark. I sommerskolen deltager 12 elever fra Grønland, tre fra Færøerne og fem fra Danmark. Børne- og Undervisningsministeriet dækker transporten Københavns Lufthavn-Grønland tur-retur samt kursus-afgift og ophold i Grønland. Sommerskolen finder sted i Kangerlussuaq.

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"