Frederiksværk Gymnasium og HF

Biologiolympiade

Amanda Emilie Christensen 3y fortæller...

OL i Biologi

Som et led i en større biologikonkurrence kaldet Biologiolympiaden blev ca. 20 unge fra forskellige gymnasier inviteret med til to dages introduktion på blandt andet DTU og i København Zoo, hvor jeg selv var en af de heldige, som fik lov til at stille op og repræsentere vores gymnasie. Arrangementet foregik over ca. to dage, med start på DTU, hvor der blandt andet blev lavet forsøg med qPCR og gelelektroforese. Jeg var meget positivt overrasket over underviserne såvel som laboratoriet. Der var så godt styr på det hele, meget lækkert udstyr og generelt forløb forsøgene godt, så resultaterne stemte overens, med det vi blev undervist i. På andendagen fik vil lov til at undersøge forskellige dyrs respiration i Zoo, og udover det, skulle vi også dissekere en mus, et marsvin eller en høne.

Overordnet set var det faglige på turen meget interessant og fangede hurtigt min interesse, men ved siden af det, var alle de andre elever også utrolig åbne og søde at snakke med, vi klingede ret hurtigt med hinanden og fik to rigtig hyggelige dage sammen. Når jeg tænker tilbage på denne tur, fylder det sociale i hvert fald lige så meget som det fagfaglige, og måske en kende mere.

Jeg har gjort mig nogle tanker om, hvorvidt jeg vil stille op til selve konkurrencen, og har i den forbindelse besluttet mig for at give det et skud, selvom mine chancer for at komme videre ikke er så store, men jeg vil i hvert fald tage det som en oplevelse, og se hvor det fører mig hen.

Amanda Emilie Christensen 3y

Dette billede er fra laboratoriet på DTU, hvor vi er i gang med at klargøre til et forsøg med gelelektroforese.
Billedet er taget i et undervisningslokale i Zoo, hvor vi min gruppe fik udleveret en mus til dissektion. Det var en meget finmotorisk opgave, som heldigvis resulterede i, at vi kunne få identificeret de mest centrale organer.

Biologiolympiade

I denne uge kører den landslækkende skolerunde i Biologiolympiade og Amanda har lavet sin prøve. Vi ønsker hende held og lykke! På hele skolens vegne /CA og ST

Det officielle logo

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"