Frederiksværk Gymnasium og HF

En dag i udenrigspolitikkens tegn

3z på tur

3z foran Christiansborg

3.z’ samfundsfagslinje var onsdag den 6. oktober på tur til København for at få et indblik i, hvordan forskellige institutioner arbejder med samfundet. 3.z ankom først til Udenrigsministeriet, hvor en præsentation var forberedt. Efter en spændende præsentation forlod 3.z Udenrigsministeriet, måske med en lille diplomattanke i baghovedet. 3.z satte nu kursen mod Voxmeter, hvor endnu en præsentation var forberedt. Det de laver hos Voxmeter er blandt andet interviews, analyser og IT-relaterede løsninger. Anders der holdte foredraget gav os en bedre forståelse om hvor meget der rent faktisk skal til før undersøgelser er repræsentative. Han gav os også en bedre forståelse for hvor mange undersøgelser der ikke er repræsentative og som er lavet til at give et bestemt udfald. Det var noget vi alle kan bruge både i vores skole men også i vores hverdag fremadrettet." 3.z lærte mange værktøjer til at kunne navigere i dårlige meningsmålinger. Selv efter en lang togtur tidligt om morgen og et tidligere oplæg, var 3.z’ kritiske sans, som altid, til stede.

På turen var vi også forbi Europa-Huset, hvor vi skulle afprøve deres idé kaldt: “Oplev Europa”. Formålet med denne aktivitet var, at komme helt tæt på EU og derfra udforske EU’s betydning for vores hverdag. Vi blev opdelt, og derefter gruppevis sendt ud i København, for at løse nogle forskellige opgaver, og for at quizze og debattere med hinanden på bedste samfundsfaglige vis! Det der nok påvirkede 3.z mest var en undren over EU’s budgettering.

Dagen sluttede med at 3.z skulle se filmen Margrete den 1. Som Inge påpegede, så kunne filmen også være brugbar i et samfundsmæssigt perspektiv. 3.z kunne da også, efter filmen, se faren ved en stat uden retssikkerhed og uden demokrati, når det kom til magtoverførelse.

Skrevet af Laurits, Signe L. og Sofie P. 3z

3z foran Udenrigsministeriet

Elevernes egne ord

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"

"FVGH er en dejlig skole med god stemning, høj faglighed og masser af søde mennesker"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"