Frederiksværk Gymnasium og HF

Tre FVGH-elever holdt taler ved kommunalt Grundlovsdagsarrangement

Stor ros fra Helle Lunderød til Kamille, Jonas og Andreas

Solen bragede ned fra en skyfri himmel og kommunen havde inviteret til fejring af Grundlovsdagen på plænen ved Krudtværksmuseet. Talerne blev holdt – ”De var alle ret gode”, sagde Helle Lunderød; ”så behøver vi ikke være bekymrede for demokratiet i fremtiden i Danmark, for de unge ved godt, at demokratiet er noget der skal værnes om og passes på. Vi må ikke tage det for givet!”.

Gennem de sidste tre uger har et 1.g samfundsfagshold på FVGH med Randi Søborg som underviser, arbejdet med tre Grundlovstaler. Arbejdsprocessen bestod af fælles brainstorm, opdeling i emner, videre til 1.gruppearbejde, for at stoppe ved 1.hjemmearbejde for til næstsidste stop; fælles gennemgang i klassen.

På vegne af holdet, blev det Kamille Alberte Søborg Laursen 1y og Jonas Mikkelsen 1.z, Andreas Kobborg Bork 1.z, der holdt talerne. De havde selv stået for den sidste finpudsning og forberedelse til dagen, d. 5. juni: Grundlovsdag.

Der var lidt nerver på før talerne skulle holdes: - ”Jeg synes det er en smule skræmmende at skulle tale foran så mange mennesker. Man vil jo gerne have at publikum synes, det man siger er godt. Men jeg tænker, det nok skal gå godt. Jeg har jo hele mit samfundsfagshold", sagde Kamille. Læs Kamilles tale her!

Tillykke til jer alle med den store bedrift! Læs Jonas' tale her!

"Jeg synes det er en smule skræmmende at skulle tale foran så mange mennesker. Man vil jo gerne have at publikum synes, det man siger er godt. Men jeg tænker, det nok skal gå godt. Jeg har jo hele mit samfundsfagshold "

Forberedelser i samfundsfagstimerne
Forberedelser i samfundsfagstimerne

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."