Frederiksværk Gymnasium og HF

Tre FVGH-elever holdt taler ved kommunalt Grundlovsdagsarrangement

Stor ros fra Helle Lunderød til Kamille, Jonas og Andreas

Solen bragede ned fra en skyfri himmel og kommunen havde inviteret til fejring af Grundlovsdagen på plænen ved Krudtværksmuseet. Talerne blev holdt – ”De var alle ret gode”, sagde Helle Lunderød; ”så behøver vi ikke være bekymrede for demokratiet i fremtiden i Danmark, for de unge ved godt, at demokratiet er noget der skal værnes om og passes på. Vi må ikke tage det for givet!”.

Gennem de sidste tre uger har et 1.g samfundsfagshold på FVGH med Randi Søborg som underviser, arbejdet med tre Grundlovstaler. Arbejdsprocessen bestod af fælles brainstorm, opdeling i emner, videre til 1.gruppearbejde, for at stoppe ved 1.hjemmearbejde for til næstsidste stop; fælles gennemgang i klassen.

På vegne af holdet, blev det Kamille Alberte Søborg Laursen 1y og Jonas Mikkelsen 1.z, Andreas Kobborg Bork 1.z, der holdt talerne. De havde selv stået for den sidste finpudsning og forberedelse til dagen, d. 5. juni: Grundlovsdag.

Der var lidt nerver på før talerne skulle holdes: - ”Jeg synes det er en smule skræmmende at skulle tale foran så mange mennesker. Man vil jo gerne have at publikum synes, det man siger er godt. Men jeg tænker, det nok skal gå godt. Jeg har jo hele mit samfundsfagshold", sagde Kamille. Læs Kamilles tale her!

Tillykke til jer alle med den store bedrift! Læs Jonas' tale her!

"Jeg synes det er en smule skræmmende at skulle tale foran så mange mennesker. Man vil jo gerne have at publikum synes, det man siger er godt. Men jeg tænker, det nok skal gå godt. Jeg har jo hele mit samfundsfagshold "

Forberedelser i samfundsfagstimerne
Forberedelser i samfundsfagstimerne

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"