Frederiksværk Gymnasium og HF

Kryds-faktor

Hvordan får man flere unge til at stemme?

Halsnæs Kommune har kontaktet gymnasiet for at lave et samarbejde med eleverne om et projekt, der forhåbentligt kan hæve stemmeprocenten blandt unge i Kommunen. Eleverne har med udgangspunkt i faglig viden om vælgeradfærd, partiadfærd og sociologi udarbejdet og gennemført kvalitative interviews med unge i Halsnæs Kommune. På baggrund af dette har eleverne udarbejdet et innovativt forslag til et produkt, der kan få flere unge i kommunen til at stemme.

Vi sluttede projektforløbet af med en konkurrence ”Kryds-faktor”, hvor borgmester Steffen Jensen, kommunalpolitiker (ungdomspolitiker) Frederik Germann og journalist Anders Nordstrand var dommere. Eleverne præsenterede baggrunden for deres produkt og selve produktet til konkurrencen.

1. pladsen: Ulrik og Anna 2.y
2. pladsen: Lydia og Nadia 2.a
3. pladsen: Frederik og André 2.y

Hør interviewet i radioen den 22. maj 2019:

P4: 00:44 tilbage eller 02:10 inde i udsendelsen samt 00:18 tilbage eller 2:36 inde i udsendelsen.

P1 morgen, 6:14 inde i udsendelsen​

Der er ligeledes en artikel på DR her. 

Halsnæs Avis skriver her.
/Inge Boesen

"Jeg synes, det har været sjovt og spænende at arbejde innovativt og dele ud af sine egne tanker om, hvordan man kan få unge til at stemme. Det har været en anderledes og fed måde at arbejde på"

"Jeg synes, at det var fedt at arbejde kreativt og innovativt i gymnasiet. At lave et forslag selv - og så med dommere, som kommer udefra"

"Det har været vildt fedt at arbejde nytænkende med reale problemstillinger"

"Jeg synes, forløbet har været exceptionelt - det har været dejligt at lave noget, som rent faktisk kan være til gavn for noget"

Dommere og tilskuere
Vinderne
Alle medvirkende
Der lyttes intenst

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"