Frederiksværk Gymnasium og HF

Girlpower på Biotek-linjen

Det nye fag bioteknologi tiltrækker piger

Seksten skarpe elever udgør det nyoprettede bioteknologi-hold sammen med deres lærer Peter Vestergård Holm.

Til spørgsmålet om hvorfor de valgte biotek-studieretningen, svarer mange, at det er et oplagt fag i forhold til deres vidergåerende uddannelse som enten dyrlæge, læge og tandlæge etc.

Liva Beier Amdal, som også vil læse medicin, er glad for biotekologi, fordi man kobler kemi og biologi i ét fag og får en dybere forståelse. Man kommer mere ned i detaljerne. ”Alle her på holdet er ret skarpe og arbejder seriøst, så vi kommer langt rent fagligt” siger Liva.

De har lige arbejdet med emnet ’muskler’, og her lavede de praktiske øvelser med kroppens muskler og kunne derefter måle, hvad der egentlig skete både i kroppen og hjernen.

Helena Petrovic, som vil være tandlæge, havde først valgt studieretningen MAT1 – men valgte om, da denne med bioteknologi lød mere spændende. ”Her får man en masse baggrundsviden om mennesket og ikke kun matematik, fysik og kemi adskilt”

Biotek-studieretningen for alle med interesse i naturvidenskab

Amalie Andersen ved ikke endnu, hvilken videregående uddannelse hun vil tage, men hendes brede interesse for naturvidenskab fik hende til at vælge denne studieretning; ”Biotek-pakken er også til dem, der ikke helt ved, hvilken vej de vil gå endnu”, siger Amalie.

Ud over naturvidenskab er Julia Drzala også glad for samfundsfag og engelsk: ”Jeg valgte denne studieretning, da det så er muligt at hæve engelsk til A og samtidig have meget naturvidenskab. Det giver også en mulighed for at læse i udlandet senere.” siger hun glad.

Sofie Hessner, som vil læse medicin, fremhæver, at størrelsen på holdet er med til at alle kommer til orde og Peter kan komme rundt og hjælpe. ”Man føler sig hørt og ingen spørgsmål er dumme” siger Sofie.

Drenge er også velkommen

Læreren Peter Vestergård Holm fortæller, at han føler sig meget privilegeret over at have så engagerede elever. ”De er virkelig topmotiverede og man kan mærke, de brænder for naturvidenskab.” Han løfter sløret for, hvilke temaer de skal arbejde med til næste år: Hjernen og nervesystemet, lægemidler der påvirker nervesystemet og et emn om enzymer.

Naturvidenskab har de senere år tiltrukket flere og flere piger, men det er nok en tilfældighed at alle her på holdet er piger. Peter understreger, at hvis en dreng skulle melde sig, lover vi at tage godt imod ham! Pigerne griner.  

/LG

Bioteknologi

Bioteknologi er et naturvidenskabeligt fag som integrerer og anvender biologisk og kemisk viden, metoder og teknikker i det teoretiske og praktiske arbejde inden for sundhedsvidenskab, sygdomsbehandling og medicin samt natur.

Læs mere om faget her

Elevernes egne ord

"Musikalske elever har rige muligheder for en god lærer"

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Her på skolen har vi en fest hver dag! #lifeisaparty"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv. "

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning."

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."