Frederiksværk Gymnasium og HF

Hvorfor læser vi Homer?

Dannelse og antikke helteidealer på Glyptoteket

3x var d. 5/9 på ekskursion til København/Glyptoteket for at deltage i undervisning af specialestuderende Nicolai Gadeberg, som igennem forløbet ’Hvorfor læser vi Homer’ skal indsamle data til sit speciale. Vi følte os lidt VIP-agtige da vi, efter en temmelig våd gåtur fra Hovedbanegården, blev lukket ind i Glyptoteket FØR åbningstid. Her mødte vi Nicolai og vores helt egen vagt, som fulgte os tæt på besøget – dog helt unødigt, da 3x selvfølgelig opførte sig eksemplarisk. Vi fik udleveret hørebøffer og kunne dermed følge med i Nicolais introduktion til Glyptoteket og de homeriske epoi, selv hvis man kom til at sakke lidt agterud. Undervejs blev der løst opgaver om dannelse, moderne og antikke helteidealer og slutteligt skulle klassen prøve at være ’Homers øjne’ og inspirere til et moderne heltedigt med musik i ørene fra et andet helte-epos, nemlig ’Game of Thrones’. Det var et hyggeligt indslag i vores egen Homer-læsning og en god start på et travlt 3.g-år. 

/MK

Elevernes egne ord

"På FVGH er der mange muligheder for at tage de forskellige fag der interesserer en."

"FVGH er et sted, hvor man kan udfolde sig både socialt og fagligt, og hvor der altid vil være plads til alle."

"Her er der først og fremmest god undervisning. God balance mellem faglighed og kultur. Godt sammenhold og stemning. "

"På FVGH er der rig mulighed for personlig og social udfoldelse, samtidig kan man fokusere på de fag som passer bedst til én selv."

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "