Frederiksværk Gymnasium og HF

Bente Rahbek siger farvel til FVGH

”Knap-så-Rahbek” – ”Fraværsdamen” – ”Fraværs-Bente” – kært barn har mange navne og vi kommer til at savne hende!

Bente Rahbek har været ansat på FVGH siden 1993 – i første omgang var hun ”løst ansat” i fransk og idræt og i 1995 tilføjede hun psykologi til sin fagrække og siden hen blev hun uddannelsesleder med ansvar for bl.a. brobygning og fraværssamtaler. ”De første år var hektiske”, husker Bente tilbage; ”jeg arbejdede både her og på aftenskolen samt VUC Helsinge – somme tider tog jeg hjemmefra kl. 6 om morgenen og var først hjemme igen kl. 23. Samtidig læste jeg psykologi på Ålborg Universitet. Og jeg havde på det tidspunkt to små børn!”

Bente understreger, at hun føler sig privilegeret ved at kunne sige, at hun hver dag har glædet sig til at tage på arbejde. Selvfølgelig har der været udfordringer, men hun har altid elsket samværet med kollegaer og elever. Der har altid hersket en vis respekt omkring ”Fraværs-Bente” – når eleverne blev kaldt ind til en ”kammeratlig samtale”, blev deres håndflader svedige. Men Bente har altid mødt dem med empati og lyttet til deres situation. ”Mange af dem havde brug for et kærligt spark bagi og en snak om, hvad de vil med deres uddannelse” fortæller Bente. Ofte gik eleverne lettede ud fra hendes kontor, da der altid kunne findes en løsning. Bente husker en elev, hun havde sendt på ”særlige vilkår” og som kaldte hende op på scenen og gav hende en stor buket blomster ved afslutningsfesten, som tak for det kærlige spark, hun havde givet ham.

Bente har masser af energi og lyden af hendes hastige skridt og gode humør vil vi komme til at savne her på FVGH. Til gengæld får hendes mand og børn glæde af hendes selskab. Bente og hendes mand har planer om at rejse en masse og nyde livet.

Alle gode ønsker for dig, Bente!
/LG

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."