Frederiksværk Gymnasium og HF

Den årlige musical

Musicals har en helt speciel status på FVGH og er med til at gøre os til et helt unikt gymnasium

I 1991 havde den første musical premiere på Frederiksværk Gymnasium og HF. Musicalen var My Fair Lady og den blev opført i gymnastiksalen – men allerede året efter blev der indgået en aftale med det lokale kulturhus Gjethuset, om at opføre musicals på deres store scene til glæde for hele byen. Siden 1992 erd er blevet opført en ny musical hvert eneste år i Gjethuset med en masse elever og lærere fra FVGH.

SE VIDEO OM MUSICAL PÅ FVGH HER

Sammenhold og selvværd

I august afsløres det ved en morgensamling i kantinen, hvad årets musical skal være og hvordan man tilmelder sig. Herefter melder man sig til audition, hvis man ønsker en rolle eller en plads i vokalensemblet eller orkestret. Der er også brug for gode kræfter på alle de andre poster, såsom lyd, lys, scenografi, kostumer, make-up, regissør, billetsælger, PR-medarbejder osv.

I mange år var Jesper Grove Jørgensen kapelmester og tovholder for musicalen. Han blev afløst af Henrik Friis Madsen, som fungerede som kapelmester indtil Jens Grønlund overtog.

Jens fortæller, at musicalen er skolens flagskib og skolens helt store prestigeprojekt. Eleverne og lærerne elsker det og bruger gerne alt deres tid på det i musicalperioden. Mange elever vælger at gå på FVGH, på grund af skolens årlige musicals. Det er også en af grundende til, at der bliver der lagt så meget tid og arbejde i musicallen. Men når det så er sagt, så er det alt arbejdet og tiden det hele værd, når man til sidst ser det gå op i højere enhed.

Sofie Folkman, som var med i vokalensemblet i musicalen ”Hairspray” i 2019 fortæller, at det var en fed oplevelse at stå på den scene; "det er en oplevelse jeg vil gemme i min sjæl”

Jens Grønlund

"At lave musical giver et helt specielt sammenhold blandt eleverne på tværs af hele skolen – uanset årgang og studieretning. Det binder eleverne sammen og skaber nye venskaber. Det er skolens største fælles arrangement. Alle kan deltage, om det er på scenen eller bag scenen. Holdånden er fantastisk. Jeg har aldrig set noget lignende. "

 

Sylvester 3y på guitar

"Onsdag aften. Endelig. Lyset bliver dæmpet og publikum falder til ro…helt stille og så ORKESTRET! Boom, første sang er på og åbner musicalen med et brag. Sommerfuglene der fløj rundt inde i min mave, samler sig til en lille glædeskulge i toppen af brystkassen, som springer ud, da jeg går ind på scenen. Nu er vi i gang!..."

Scenografiholdet arbejder
Sofie står yderst til højre

Alle elever på STX og HF kan være med i musicalen uanset årgang, studieretning osv.

Her kan du se optagelserne fra hele musicals, som blev opført i Gjethuset:

Link til Hairspray (2019)

Link til The Wedding singer (2018)

Link til Bonnie & Clyde (2017)

Link til Footloose (2016)

Læs mere om dette års musical her!

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "