Frederiksværk Gymnasium og HF

Amanda er i finalen i Biologi-olympiaden

Spændende...

Som finalist får man en bog på omkring 1500 sider men pensum til finalen, det er megafedt.

Hvert år afholdes der en konkurrence i biologi blandet med bioteknologi kaldet biologiolympiaden, som jeg har valgt at deltage i for oplevelsens skyld, men uden forventninger om at gå videre. For at stille op skulle man igennem en teoretisk test hjemme på skolen, og her var jeg en af de 30 i Danmark, der gik videre til semifinalen, som blev afholdt på Århus Universitet fra søndag den 15. til tirsdag den 17. januar 2023. Her stod den på en teoretisk test og to praktiske forsøg, et der omhandlede mikrobiologi og efterfølgende et forsøg med dissekering af fisk.

Det var en super sjov oplevelse, hvor det faglige var interessant og udfordrende, samtidig med at jeg hyggede mig utrolig meget med de andre elever fra forskellige dele af Danmark. Der gik ikke længe, før snakken gik, og man lærte folk at kende på ganske kort tid.

I finalen

Til min store forbløffelse er jeg blevet en af de 15 finalister, hvilket betyder, at jeg skal mødes med de andre 14 og have noget undervisning i laboratorier på blandt andet DTU. De fire der klarer sig bedst til finalen i foråret, går videre til den internationale biologiolympiade, der i år finder sted i De Forenede Arabiske Emirater. Jeg har ingen forventninger om at nå dertil, men er blevet meget motiveret for biologi, og gør mit bedste for at forberede mig så meget, jeg kan overskue. Dog tager jeg det generelt bare som et fedt forløb at deltage i.

Opfordrer andre

Jeg vil opfordre andre med interesse i biologi og bioteknologi til at stille op, da man bliver udfordret fagligt på en anderledes måde end i skolen, samtidig med at man møder en masse andre med samme interesse, der kan inspirere en til at lære endnu mere.

Biologilærerne Stine og Camilla ønsker stort tillykke – og opfordrer samtidig andre biologiinteresserede elever til at ansøge når det igen er muligt til foråret.

De 15 finalister
Amanda der skal til at dissekere en fisk
Koncentration under den teoretiske test

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"