Frederiksværk Gymnasium og HF

Graffiti på Berlinmuren

2z har lavet deres eget piece

I sidste uge var alle 2.g klasser afsted på studietur rundt omkring i Europa. 2z var i Berlin. Her fik de mulighed for at dekorere Berlinmuren! 

”Vi er stolte over at kunne præsentere vores fantastiske kunstværker, skabt med graffiti, som en del af vores studierejse til Berlin!” fortæller en stolt elev, Muhammed Sultan.

”På intet mindre end selve Berlinmuren har vi ladet vores kreativitet flyde frit, og resultatet er tre uforglemmelige billeder, der kombinerer vores passion for kunst med vores fælles interesse for samfundsfag, matematik og bioteknologi.”
”Det første billede er en fremstilling af vores fælles identitet og sammenhold som klasse. Med farverige mønstre og symboler har vi skabt et billede, der repræsenterer vores unikke sammensætning og fælles styrke.
På det andet billede har vi vores studieretningslinje samfundsfag/matematik. Det er både smukt og tankevækkende. Endelig har vores bioteknologi-linje skabt et billede, der hylder naturens mangfoldighed og skønhed. Med livlige farver.
At få lov til at male disse kunstværker på selve Berlinemuren er en ære og en unik mulighed for at efterlade vores aftryk i historien.”

Fakta

Berlinmurens fald den 9. november 1989 blev symbolet på den kolde krigs ophør og indledningen på en ny æra i verdenshistorien. Muren havde i 28 år ikke bare adskilt østberlinerne fra vestberlinerne, men også stået som et uskønt monument over det delte Tyskland og det delte Europa. Berlinmuren blev kaldt for en ”antifascistisk beskyttelsesmur”, men i virkeligheden blev den opført for at holde den østtyske befolkning indespærret i det kommunistiske DDR, så de ikke kunne flygte til vesten.

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."