Frederiksværk Gymnasium og HF

Samarbejdet med Kina fortsætter

Seminar med spændende taler i anledning af at præsident Mr. Gong Baoli fra TCC besøgte FVGH

Gymnasiets samarbejde med Kina går tilbage til 2001. Vi har et tæt samarbejde med den kinesiske skole, Tianjin College of Commerce (TCC), som indeholder tre elementer: Gennem 18 år har vi sendt 2.g’ere på studietur til Kina. Vi har et velfungerende udvekslingsprogram Assistant Teachers, som giver nyudklækkede studenter mulighed for at undervise i Kina og lære om kultur og sprog og endelig Summer School her i DK for kinesiske studerende.   

Seminaret i dag startede med en fin velkomst ved Helle Vibeke Lunderød, formand for bestyrelsen på Frederiksværk Gymnasium og 2. Viceborgmester i Halsnæs Kommune. Derefter fik vores æresgæst Mr. Gong Baoli, President of Tianjin College of Commerce (TCC) ordet. Han takkede for vores værdifulde venskab ”Selvom vi er langt væk fra hinanden, føles det altid som om vi er nær”, sagde han.

Derefter var der mange interessante taler ved bl.a. Kim Dam-Johansen, Professor og institutdirektør på DTU: ”Experience with Sino-Danish Co-operation in Education, Research and Innovation.” Derefter Malou Lunderød, MF, leder af det politiske sekretariat Albertslund Kommune og tidligere student fra Frederiksværk Gymnasium. Grith Hougaard- Andersen, Senior QA professional, Novo Nordisk. Flemming Enevold fortalte om udveksling af scenekunst og inviterede  Mr. Gong Baoli på rundvisning i Det Kongelige Teater og se en time med den Kgl. Ballet, som Linda Hindberg underviser. Til sidst talte gymnasiets egen Bent Fischer-Nielsen, som også er ansat i Undervisningsministeriet.  

Efter frokost blev kontrakten for samarbejdet mellem FVGH og TCC underskrevet på rektor Johnny Simonsens kontor, så vi i fremtiden kan fortsætte dette værdifulde samarbejde til stor glæde for både deres og vores elever og lærere.  

/LG

Frederiksborg Amts Avis var med og skrev denne artikel

Halsnæs Avis bragte denne artikel

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."