Frederiksværk Gymnasium og HF

Samarbejdet med Kina fortsætter

Seminar med spændende taler i anledning af at præsident Mr. Gong Baoli fra TCC besøgte FVGH

Gymnasiets samarbejde med Kina går tilbage til 2001. Vi har et tæt samarbejde med den kinesiske skole, Tianjin College of Commerce (TCC), som indeholder tre elementer: Gennem 18 år har vi sendt 2.g’ere på studietur til Kina. Vi har et velfungerende udvekslingsprogram Assistant Teachers, som giver nyudklækkede studenter mulighed for at undervise i Kina og lære om kultur og sprog og endelig Summer School her i DK for kinesiske studerende.   

Seminaret i dag startede med en fin velkomst ved Helle Vibeke Lunderød, formand for bestyrelsen på Frederiksværk Gymnasium og 2. Viceborgmester i Halsnæs Kommune. Derefter fik vores æresgæst Mr. Gong Baoli, President of Tianjin College of Commerce (TCC) ordet. Han takkede for vores værdifulde venskab ”Selvom vi er langt væk fra hinanden, føles det altid som om vi er nær”, sagde han.

Derefter var der mange interessante taler ved bl.a. Kim Dam-Johansen, Professor og institutdirektør på DTU: ”Experience with Sino-Danish Co-operation in Education, Research and Innovation.” Derefter Malou Lunderød, MF, leder af det politiske sekretariat Albertslund Kommune og tidligere student fra Frederiksværk Gymnasium. Grith Hougaard- Andersen, Senior QA professional, Novo Nordisk. Flemming Enevold fortalte om udveksling af scenekunst og inviterede  Mr. Gong Baoli på rundvisning i Det Kongelige Teater og se en time med den Kgl. Ballet, som Linda Hindberg underviser. Til sidst talte gymnasiets egen Bent Fischer-Nielsen, som også er ansat i Undervisningsministeriet.  

Efter frokost blev kontrakten for samarbejdet mellem FVGH og TCC underskrevet på rektor Johnny Simonsens kontor, så vi i fremtiden kan fortsætte dette værdifulde samarbejde til stor glæde for både deres og vores elever og lærere.  

/LG

Frederiksborg Amts Avis var med og skrev denne artikel

Halsnæs Avis bragte denne artikel

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"