Frederiksværk Gymnasium og HF

Lukas besøger TV2 vejret og laver sin egen vejrudsendelse

"Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse"

Lukas til højre i billedet og Lone Seir Carstensen, TV2

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det, siger man.

Lukas Collatz Skovgaard-Petersen, 1p har valgt at skrive SSO-opgave om meteorologi, da han som valgfag har Naturgeografi B. Så i den forbindelse kontaktede vi meteorolog Sebastian Pelt, TV2 for at høre, om Lukas måtte besøge TV2 vejret, som en del af sin SSO-forberedelse – denne anmodning blev heldigvis positivt modtaget.

Endelig oprandt dagen, som blev en minderig dag for alle, især for Lukas – her med Lukas egne ord:

"Jeg synes at det var en forrygende oplevelse hos TV2, hvor vi blev godt modtaget af meteorologerne Sebastian Pelt og Lone Seir. Det var rigtig spændende at lære, hvordan prognoserne blev til, og hvilke modeller, grafer og hjemmesider, de benyttede sig af. Det var også rigtig sjovt at overvære i hjørnet af studiet, i en direkte vejrudsendelse, ligesom at overvære de regionale vejrudsigter fra det ægte studie. I studiet var der desuden en meget grøn skærm, hvor de regionale udsigter blev præsenteret på, og hvor jeg fik lov til at lave min egen improviserede landsdækkende, off-cam-vejrudsendelse med rigtige vejrkort. Det var fedt! Til sidst sluttede dagen af med frokost i kantinen, hvor selveste Peter Tanev, sad og spiste med ved bordet. Det var alt i alt en drengedrøm som gik i opfyldelse, så mange tak til TV2. "

/NHD

Udover Lukas er det Sebastian Pelt og Lone Seir Carstensen, TV2

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"