Frederiksværk Gymnasium og HF

Løbehjulspedellen takker af

Niels Hansen går på pension efter 38 år som pedel på Frederiksværk Gymnasium & HF

Niels Hansen på sit hjemmebyggede løbehjul. Vores nye pedel Kim står i baggrunden.

Med et stort smil viser Niels sit hjemmebyggede løbehjul med både ringeklokke og cykelkurv frem. Hver eftermiddag suser han afsted gennem gangene på det, når han låser skolen af. ”Det er bygget af en gammel stol, der var gået i stykker og et hjul fra en barnecykel, som jeg fandt på genbrugspladsen”, fortæller Niels.

Løbehjulet er ikke det eneste, Niels har lavet. Han har kreeret adskillige opfindelser gennem et langt arbejdsliv – blandt andet scenen i kantinen samt ophæng til lamper, stativer, hylder, knager osv osv. ”Jeg smider aldrig noget ud!” siger han. Derfor er kælderen da også fuld af spændende ting og sager, som Semi og vores nye pedel Kim nu skal overtage.

Niels ser tilbage på rigtig mange gode arbejdsdage - men der har også nogle mindre sjove oplevelser. Som for eksempel dengang der var brand på skolen (1993), fordi der gik ild i makulerede papirer, som antændte 52 plastikkasser ved kantinen og da ventilationen var tændt, bredte røgen sig helt op til 201. ”Jeg husker, jeg kravlede op på en stige og brandvæsenet sagde, at jeg måtte slå ruden ind.” siger Niels.

Der var også dengang vi havde flagermus i hallen, de kom ind af sprosserne. Niels lavede nogle kæmpe net til at fange dem i, men en dag var der så mange, at de dækkede det meste af loftet nede i hallen. Da måtte vi have assistance til at fjerne dem. Det værste var nok stormen Bodil i december 2013, som ødelagde bygninger og inventar for mange penge. ”Det var forfærdeligt” husker Niels.

”Jeg kommer til at savne dette her sted. Jeg har aldrig været ked af at skulle på arbejde”, siger han. Niels gik ud af 7. klasse og i lære som VVS. Siden 1981 har han arbejdet på FVGH – han var med helt fra begyndelsen. Nu er han 72 år og glæder sig til at sejle rundt på Arresø i sin ny-istandsatte båd, som han kalder Sø-S.

Vi ønsker Niels Hansen rigtig god vind!

/LG

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"