Frederiksværk Gymnasium og HF

Postkort fra de rejsende 2.g'ere

Bliver løbende opdateret...

Følg også med på vores Facebook-side

2x ankommet til Athen

Der kommer løbende foto- og videopostkort fra vores rejsende 2.g-klasser, som er afsted på studietur denne uge. 

2x skriver: 

Postkort #1 fra 2x i Athen: Så kom 2x afsted til Grækenland, trods lidt opstartsproblemer… Vi manglede et bookingnr. og kunne derfor ikke tjekkes ind, én tabte sit sygesikringskort, en anden smed sit pas væk men alt blev fundet, og alle er kommet med til Athen. Nogle af os nåede fælles frokost, og alle sluttede dagen med hyggelig fællesspisning. BS og KB

2b med flotte hatte i lufthavnen - klar til Nice

2b sendte billede fra lufthavnen

Postkort #2 fra 2x i Athen: "Skøn dag, der har budt på to forskellige (små)bjerge der skulle bestiges, en hel bunke trapper og stigninger, et destilleri. 2 vandt is fordi de var så meget sejere end resten, da vi var på stadion, og nogle fik meget sen aftensmad. 2x har elsket hvert sekund, og ville vildt gerne have været på et tredje bjerg, men Bende og Katrine kunne ikke mere, så det blev et nej. BS og KB"

Postkort fra 2z i Berlin: 2.z er i Berlin og har i dag oplevet og undersøgt Berlin-muren. Dagen startede med at male graffiti på et stykke af den oprindelige mur mellem øst og vest, hvor vi designede vores eget graffiti-tag. Senere gik vi tur i ingenmandsland langs Bernauerstrasse, hvor byrummet var omdannet til udendørs museum om murens historie. I morgen står den på klima-udstilling og samf/biotek-undersøgelser ved den gamle lufthavn Tempelhofer Feld.

Postkort fra 2y i Barcelona: Fantastisk dag i Barcelona som har budt på fantastisk vejr, masser af højde meter og masser af skridt. Dagen har budt på det maritime museum, ”bjergvandring” til Fort Montjuic, Barcelonas ”nye” hjemmebane - det olympiske stadium, det nationale kunstmuseum og den fantastiske fontæne ”Font Mágica de Montjuic” som dog er mindre magisk grundet manglende vand, den gamle tyrearena (shopping center) og sidst men ikke mindst La Boqueria.

Postkort nr. 2 fra 2b: 

Postkort fra 2b i Nice, der får sig én på opleveren: Vi har vandret og hoppet i flod og i bjerge. I dag kigger vi på Monaco og Nice, og skriver de kropslige oplevelseshistorier ned. Måske vi får sendt en...

Der er kommet et postkort mere fra 2y i Barcelona:

Endnu en fantastisk dag i Barcelona med overskriften "Arkitektur, men mere rammende er nok overskriften "Barcelonas største attraktioner". Dagen startede tidlig med vandring til den største attraktion af dem alle La Sagrada Familia - En arkitektonisk perle. Efter besøget bevægede vi os af Passeig de Gràcia for at se, udefra, de andre to mest kendte arkitektoniske bygninger Casa Milà og Casa Batlló. Programmet før eftermiddagspausen tog vi en tur til Barcelonas nr. 2 største turistattraktion, stranden. Nu står den på pause før aftenen byder på endnu en kirke - Havets katedral.

Postkort nr. 2 fra 2z: Dagen i Berlin har stået i klimaets og naturens tegn. 2.z har undersøgt klimakrisen fra et humanistisk perspektiv på udstillingen KlimaX på “Museum for Kommunikation”. Bagefter besøgte vi byhaver på den nedlagte lufthavn Tempelhofer, hvor biotek-eleverne lavede jordprøver med iphone-mikroskoper og samf-eleverne observerede menneskelig adfærd i byrummet. I aften er der fællesspisning og fejring af Frida, som fylder 18 år!

2a i Manchester

Et postkort fra 2a i Manchester

2x Athen

Postkort fra 2x i Athen:

#4 Matematikdag. Dagen bød på endnu en vandretur i stejlt terræn, hvor vi både nåede forbi Pnyx Hill og Nymps Hill, en smuk gammel ortodoks kirke og ikke mindst ‘Platos Academy Ancient Gymnasium’ hvor alle skulle fremlægge beviser. Tak for endnu en skøn dag. 

 #5: Sidste hele dag i Athen (Snøft). Vi skulle naturligvis både til Akropolis museet, Agoraen og Akropolis, hvor det blæste pænt meget! og Areopagus højen. Vi sluttede af med en hyggelig fællesspisning (selv om maden ikke var noget at råbe hurra for)

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."