Frederiksværk Gymnasium og HF

Undervisningsministeren på besøg

- Jeg vil tale med 1000 unge mennesker

Kl. 10.30 præcis rullede den blå ministerbil op foran skolens hovedindgang, hvor rektor Peter Brink og vicerektor Anne Hemmingsen stod klar til at tage imod undervisningsministeren sammen med borgmester Steffen Jensen og elevrådsformand Anton Lykke Jensen.

Mathias Tesfaye og regeringen ventes at præsentere en række omfattende politiske initiativer på undervisningsområdet i løbet af 2024, og derfor bruger han en del tid på at besøge skoler, ikke mindst i udkantsområder som vores med faldende ungdomsårgange. Han fortalte, at hans mål er at tale med 1000 unge mennesker, spredt ud over hele landet, for at danne sig et godt beslutningsgrundlag. Han kom da også direkte fra en erhvervsskole i Ringsted.

Først mødte Tesfaye fem FVGH-elever: Anton Lykke Jensen, 3b, Emilia Day Damborg, 2b, Aya Mynte Otte Meinke, 1y, Magnus Norup Henrichsen, 1x, Ida Langballe Palbo, 1q. Han spurgte interesseret ind til deres valg af lige netop Frederiksværk Gymnasium og HF, og snakken gik om transporttid, karakterkrav, mulighed for at lave en alternativ ungdomsuddannelse osv. Derefter var der møde for ”de voksne”, hvor Tesfaye talte med skolens ledelse og Halsnæs’ borgmester.

Efter et par gode timer, trillede ministerbilen væk igen – nu med inputs fra fem elever, to ledere og en borgmester, der alle ved hvad de taler om, når det kommer til uddannelse i Halsnæs.

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."