Frederiksværk Gymnasium og HF

Engelsk

Elever på Millennium Bridge i London

Hvorfor engelsk?

For at kunne klare sig og blive til noget i en moderne, international verden skal du kunne forstå, tale og skrive engelsk. Engelsk er det sprog, som flest nationaliteter kan tale med hinanden.

Fagets områder

Faget beskæftiger sig med engelsk sprog og engelsksprogede kulturer, og du vil komme til at arbejde emneorienteret med engelske tekster og andre udtryksformer som film, Internet, billeder, musik mm. Undervisningsmetoder I undervisningen anvendes computere, storskærm, studiecenterets opslagsværker, tavle og kridt og naturligvis det talte ord. Du vil også kunne deltage i studietur til udlandet og i fællesarrangementer som for eksempel fællestime med indbudt foredragsholder om et aktuelt emne, filmforevisning i Frederiksværk Kino og den årlige Crazy Christmas Cabaret i København.

Tværfagligt samarbejde

I gymnasiet medvirker engelsk på både A- og B-niveau i basisforløbet ”Almen Sprogforståelse”, som er et samarbejde mellem sprogfagene og i projektarbejde. På HF skal engelsk indgå i samspil med andre fag.

Engelsk på B-niveau

Alle elever i gymnasiet og på HF skal have engelsk på B-niveau, der afsluttes med en mundtlig og en skriftlig eksamen. Der læses 6 emner, hvor såvel skønlitteratur, artikler, Internet som film kan indgå.

Engelsk på A-niveau

I gymnasiet kan du vælge engelsk som studieretning, og dermed får du faget på A-niveau. Engelsk vil så indgå i et tæt samarbejde med de øvrige sprogfag i denne studieretning. Hvis du vælger en af de andre af skolens studieretninger, kan du enten vælge engelsk på A-niveau eller på B-niveau. Engelsk vil i begge tilfælde indgå i samspil med fag i den studieretning, du har valgt. Engelsk på A-niveau afsluttes med en mundtlig og en skriftlig eksamen. Der læses 9 emner. Her udvides indholdet med tekster og andre medier fra forskellige, historiske perioder, uddrag fra Shakespeares værker, samt litteraturhistorie. Dette giver dig et fagligt overblik samt en baggrund for en dybere forståelse af tekster og kultur.

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside: stx - HF

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "