Frederiksværk Gymnasium og HF

Spansk

Vi bor i en stadig mere international verden, og derfor er det vigtigt at kunne kommunikere med mennesker fra andre kulturer. Spansk er et af verdens største sprog og er modersmål for over 400 millioner mennesker. Det er hovedsproget i de fleste lande i Mellem- og Sydamerika, og et voksende sprog i USA, hvor ’latinos’ får stadig større indflydelse.  Faget giver viden om nogle af de vigtige samfundsmæssige og kulturelle forhold i den spansktalende verden.

Med en rimelig indsats vil du efter tre års sprogundervisning kunne så meget spansk, at du vil kunne begå dig på rejser og ophold i den spansktalende verden. Spansk er relevant på flere videregående uddannelser og ved arbejde i internationale sammenhænge.

Ud over den almindelige undervisning i faget tilbyder vi blandt andet i 3.g udveksling med et gymnasium i Granada, hvor vores elever får mulighed for at opleve spansk kultur og sprog. Eleverne bor hjemme hos hinanden og får på den måde lært, at man ikke behøver at kunne perfekt spansk for at kunne få spanske venner!

Læs her om vores udveksling med Granada, Spanien

Spansklærer-teamet på Frederiksværk Gymnasium og HF har mange års erfaring med at undervise og med at rejse, studere og bo i Spanien og Latinamerika. 

Maj

Maj Ferriz Thorsø

forelskede sig i Spanien og det spanske sprog på en udvekslingsrejse i 3g og blev senere hen spansk gift. Har boet 7 år i Spanien og benytter enhver lejlighed til at rejse sydpå og besøge familie og venner. Elsker at danse flamenco! Har undervist i gymnasiet siden 2007.

Rie

Anne Marie Honoré (Rie)

var egentlig på vej til Sydamerika, men forelskede sig i Spanien under et 3 måneders sprogskoleophold i Salamanca i 1980 og er derfor vendt tilbage til forskellige steder i landet mange, mange gange. Hun har undervist i spansk i gymnasiet siden 1994, og før det på handelsskole og aftenskole.

Danske elever på besøg i Granada
Spanske elever på besøg i Danmark

Elevernes egne ord

"På FVGH er der højt humør og en rigtig god stemning. Der er plads til alle og alle bliver hørt."

"FVGH har nogle fantastiske arrangementer og lærerne er super gode til at få alle med."

"Jeg synes at FVGH er et dejligt gymnasium med nogle rigtigt gode lærere der laver god undervisning."

"Jeg nyder at stå op hver morgen med tanken om at tage i skole på grund af den gode stemning på FVGH."

"Jeg nyder dagene på FVGH. Fra mandag til fredag sker der altid noget nyt og spændende."

"FVGH er et trygt sted at være. Her er åbent for mange fælleskaber."

"Skolen er et dejligt sted at være, vi kender allesammen hinanden på kryds og tværs af årgangene. Det gør også at alle føler sig velkommen."

"Man bliver udfordret med mange nye opgaver, men lærerne er søde og hjælpsomme, og står klar til at hjælpe"

"Man kan være sig selv og det bliver accepteret. Det er det, der er fedt ved FVGH."

"Jeg synes, det er dejligt, at vi har sådan et godt sammenhold. Alle kender og kan lide hinanden. Vi har nogle fantastiske lærere på skolen."