Frederiksværk Gymnasium og HF

Mediefag

Medierne er en vigtig del af det moderne menneskes liv. Via medierne får vi viden, inspiration og underholdning stort set lige meget hvem vi er, og hvor i verden vi bor.
I Mediefag lærer du at se film og tv med andre øjne. Du lærer hvordan medierne arbejder, og du lærer at gennemskue, hvordan de forsøger at manipulere med dem.
I timerne arbejder vi med spillefilm såvel som med nyhedsformidling og dokumentarfilm. 

Vi arbejder emneorienteret med forløb om f. eks. instruktører, genrer eller temaer.
Mediefaget har også en praktisk del. I starten af skoleåret laver vi en masse praktiske øvelser i grupper, hvor du lærer skolens kameraer og andet udstyr at kende. 

Senere på året lærer du at planlægge en videofilm, skrive manuskript og storyboard, filme og til sidst klippe jeres egen film.

Alle elever i gymnasiet og på HF kan vælge mediefag på C- eller B-niveau. 

På C-niveau arbejder vi med 1-2 emner og vi laver en videoproduktion af 3-5 minutters varighed. Der afsluttes med en mundtlig eksamen.
På B-niveauet går vi i dybden med forskellige aspekter af film og tv-produktion. Vi arbejder med 3 emner, og vi laver to små videoproduktioner af 3-5 minutters varighed samt en stor af 10 minutters varighed. Der afsluttes med en gruppeeksamen, hvor I skal op i jeres 10 minutters film, og en individuel teoretisk eksamen. 

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside her: Mediefag C  Mediefag B

SE FILM OM MEDIEFAG HER

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg synes filmproduktion er interessant. Både den teoretiske del men og den praktiske, alle de små detaljer som er med til at give seeren et veludført færdigt produkt. Undervisningen skifter mellem teori om film, filmiske virkemidler, hvordan man har lavet scenerne osv. Og så den praktiske del hvor man selv skal ud og lave film og bruge den teori man har lært i klasselokalet. Det jeg allerbedst kan lide ved mediefagsundervisningen er, at man bruger den teori man har lært i praksis. Det er også anderledes fra mange af de andre fag man har, så det er ligesom de timer hvor man udfolder sig kreativt."

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg godt kunne lide at lave kortfilm i folkeskolen og jeg syntes at faget lød spændende - hvilket det også er! I undervisningen analyserer vi film, lærer nye fagbegreber og filmer med professionelt kamera, hvor vi øver os på forskellige perspektiver, beskæringer osv. Jeg kan allerbedst lide, når vi skal lave noget praktisk f.eks. filmer eller laver en leg for at øve os på begreberne."

Filmhold igang med optagelser


 

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"