Frederiksværk Gymnasium og HF

Mediefag

Medierne er en vigtig del af det moderne menneskes liv. Via medierne får vi viden, inspiration og underholdning stort set lige meget hvem vi er, og hvor i verden vi bor.
I Mediefag lærer du at se film og tv med andre øjne. Du lærer hvordan medierne arbejder, og du lærer at gennemskue, hvordan de forsøger at manipulere med dem.
I timerne arbejder vi med spillefilm såvel som med nyhedsformidling og dokumentarfilm. 

Vi arbejder emneorienteret med forløb om f. eks. instruktører, genrer eller temaer.
Mediefaget har også en praktisk del. I starten af skoleåret laver vi en masse praktiske øvelser i grupper, hvor du lærer skolens kameraer og andet udstyr at kende. 

Senere på året lærer du at planlægge en videofilm, skrive manuskript og storyboard, filme og til sidst klippe jeres egen film.

Alle elever i gymnasiet og på HF kan vælge mediefag på C- eller B-niveau. 

På C-niveau arbejder vi med 1-2 emner og vi laver en videoproduktion af 3-5 minutters varighed. Der afsluttes med en mundtlig eksamen.
På B-niveauet går vi i dybden med forskellige aspekter af film og tv-produktion. Vi arbejder med 3 emner, og vi laver to små videoproduktioner af 3-5 minutters varighed samt en stor af 10 minutters varighed. Der afsluttes med en gruppeeksamen, hvor I skal op i jeres 10 minutters film, og en individuel teoretisk eksamen. 

Læs mere om faglige mål og indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside her: Mediefag C  Mediefag B

SE FILM OM MEDIEFAG HER

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg synes filmproduktion er interessant. Både den teoretiske del men og den praktiske, alle de små detaljer som er med til at give seeren et veludført færdigt produkt. Undervisningen skifter mellem teori om film, filmiske virkemidler, hvordan man har lavet scenerne osv. Og så den praktiske del hvor man selv skal ud og lave film og bruge den teori man har lært i klasselokalet. Det jeg allerbedst kan lide ved mediefagsundervisningen er, at man bruger den teori man har lært i praksis. Det er også anderledes fra mange af de andre fag man har, så det er ligesom de timer hvor man udfolder sig kreativt."

"Jeg har valgt mediefag fordi, jeg godt kunne lide at lave kortfilm i folkeskolen og jeg syntes at faget lød spændende - hvilket det også er! I undervisningen analyserer vi film, lærer nye fagbegreber og filmer med professionelt kamera, hvor vi øver os på forskellige perspektiver, beskæringer osv. Jeg kan allerbedst lide, når vi skal lave noget praktisk f.eks. filmer eller laver en leg for at øve os på begreberne."

Filmhold igang med optagelser


 

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "