Frederiksværk Gymnasium og HF

Fransk

Bonjour et bienvenue au monde francophone de Frederiksværk Gymnasium & HF !

Fransk kan vælges som enten begynder- eller fortsættersprog. I faget beskæftiger vi os med dagliglivet og kulturen i Frankrig samt andre fransktalende lande. Med fransk opdager du derfor en ny verden af musik, film, serier og litteratur, som du løbende bliver introduceret for i timerne. Fransk er faktisk et vigtigt fællessprog, som tales i mange lande i Europa og Afrika, men også i Canada og enkelte steder i Asien. Ifølge Dansk Industri er fransk derfor blevet en efterspurgt kompetence i mange internationale virksomheder. 

Udveksling til Frankrig og ekskursion

I 2.G har vi en årlig ekskursion til København, hvor du bliver klogere på den franske tilstedeværelse i Danmark. I 3.G kan du komme på udveksling til Frankrig ved at hæve fransk til A-niveau. Vi samarbejder med et gymnasium i Le Muy, som ligger nær Nice i Sydfrankrig.

Master Class
Vi har et officielt samarbejde med Institut Français samt det franske uddannelsesministerium, som i både 2.G og 3.G giver dig muligheden for at opnå et DELF diplom efter en sprogprøve. DELF diplomet udstedes direkte af det franske uddannelsesministerium og er et officielt samt anerkendt bevis i hele 196 lande. Master Class giver dig således ikke kun et ”fagligt boost”, men også et ekstra eksamensbevis. 

Eksamensinfo

2.G Fransk B-niveau: Kun mundtligt eksamen 
3.G Fransk A-Niveau: mundtligt + skriftlig eksamen

2.G DELF: Mundtlig + skriftlig eksamen 
3.G DELF: Mundtlig + skriftlig eksamen

Før sejltur på Garonnefloden

Elevernes egne ord

"Det er megafedt at gå på FVGH. Det er altid en spændende dag med masser af fantastisk undervisning og de bedste kammerater."

"Det bedste ved FVGH er de gode lærere og det faglige niveau"

"FVGH er et trygt og fedt sted med plads til alle"

"FVGH et trygt, lærerigt, sjovt og mega fedt sted at være hver dag. Både elever og lærere er tolerante mennesker"