Frederiksværk Gymnasium og HF

Fransk

Bonjour et bienvenue au monde francophone de Frederiksværk Gymnasium & HF !

I faget beskæftiger vi os med dagliglivet og kulturen i Frankrig samt andre fransktalende lande. Med fransk opdager du derfor en ny verden af musik, film, serier, vodcast, podcast, spil og litteratur, som du løbende bliver introduceret for i timerne. Fransk er i øvrigt et vigtigt fællessprog, som tales i mange lande i Europa og Afrika, men også i Canada og enkelte steder i Asien. Ifølge Dansk Industri er fransk derfor blevet en efterspurgt kompetence i mange internationale virksomheder. 

Udveksling til Frankrig og ekskursion

I 2.G har vi en årlig ekskursion til København, hvor du bliver klogere på den franske tilstedeværelse i Danmark. I 3.G kan du komme på udveksling til Frankrig ved at hæve fransk til A-niveau. Vi samarbejder med to gymnasier omkring elevudveksling, dels i Dieppe, dels i Bordeaux. Her kan I læse om vores udveksling med skolen i Bordeaux. 

Master Class Vi har et officielt samarbejde med Institut Français samt det franske uddannelsesministerium, som i 3.G giver dig muligheden for at opnå et DELF diplom efter en sprogprøve. DELF diplomet udstedes direkte af det franske uddannelsesministerium og er et officielt samt anerkendt bevis i hele 196 lande. Master Class giver dig således ikke kun et ”fagligt boost”, men også et ekstra eksamensbevis. 

Eksamensinfo

2.G Fransk B-niveau: Kun mundtligt eksamen

3.G Fransk A-Niveau: mundtligt + skriftlig eksamen

3.G DELF: Mundtlig + skriftlig eksamen

Før sejltur på Garonnefloden

Elevernes egne ord

"FVGH er et sted, hvor der er plads til alle, undervisningen er god og her er rart at gå"

"På FVGH er der et roligt og trygt miljø. Skolen har plads til alle og undervisningen er i top!"

"Her er alle velkommen og her er smil!"

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top! "

"FVGH er et dejligt sted at være. Lærerne tager hånd om alle eleverne. "

"Det gode ved FVGH er helt klart sammenholdet og kammeratskabet. Lærerne og lektionerne er også i top!"

"Det bedste ved FVGH er de nye venskaber på tværs af klasserne "

"Studievejlederne er gode til at vejlede os til, hvilken studieretning, der er bedst for os og forberede os på, hvad der venter efter gymnasiet "

"Det bedste ved FVGH er den strukturerede undervisning"

"FVGH er en dejlig skole med unge fra forskellige miljøer. Det bliver altid til spændende og sjove - samtidigt lærerige timer. "